GUFs kvinnliga uppfinnare träffas på Yesbox

2018-11-22

GUFs kvinnliga uppfinnare träffades torsdagen den 22 november på Yesbox för trevlig samvaro och strategiplanering.

       


Petra Schatter blev Göteborgs Uppfinnareförenings Idestipendiat, 17 Oktober, 2018

 

 


2017 blev Sara Serray Göteborgs Uppfinnareförening Idestipendiat.


Grattis Kristina Frisk, årets Uppfinnarkvinna 2016!

2016-11-11

Priset 75 000 kr till Årets Uppfinnarkvinna 2016 har idag tilldelats Kristina Frisk med sina uppfinningar DryDent.

Kristina är sedan några år tillbaka medlem i Göteborgs uppfinnareförening.

kristina-frisk kristina-frisk-2


 

Idérik innovatör fick representera Sverige

2016-01-11

Paula Widén som tillsammans med sin make Paul driver Widéngården i Tanumshede blev uttagen att representera Sverige, när innovativa idéer inom EU:s landsbygd samlades i Dublin.

 

Läs hela artikeln. Idérik innovatör


Årets uppfinnarkvinna 2014 ger rörelsefrihet åt alla

På onsdag 3 december, som är Internationella funktionshinderdagen, mottar Marit Sundin priset för Årets uppfinnarkvinna 2014 samt ett stipendie på 75 000 kr. Hon får utmärkelsen för sin uppfinning AddSeat, som är en säker och bekväm höj- och sänkbar sits till gyrostyrda fordon.

Läs mer om det  SUF:s hemsida.

Årets Uppfinnarkvinna 2014


Årets kvinnliga uppfinnare 2013
Årets uppfinnarkvinna 2013 är Linda Krondahl. Linda Krondahl är den åttonde kvinnan som får utmärkelsen från Svenska Uppfinnareföreningen och hon får den för sin uppfinning HiLight, en robust bärbar solcellsdriven lampa med laddningsfunktion för mobiltelefoner. Stipendiesumman är 25 000 kronor.


Årets europeiska uppfinnarkvinna 2013
Ylva Ryngebo är Årets europeiska uppfinnarkvinna 2013.  Röntgensjuksköterskan Ylva Ryngebo fick priset för sin innovation MID Comp, en medicinsk kompressionsanordning som ger högre bildkvalitet och halverar stråldoserna för patienter vid röntgenundersökningar.


Årets kvinnliga uppfinnare 2012
Annette Krahner har skapat en nedbrytningsbar gravurna av ett patenterat glasmaterial som vittrar sönder efter gravsättning. Då urnan med aska utsätts för markens fukt startar en process som bryter ner glasets grundstruktur.
Läs mer


Årets kvinnliga uppfinnare 2011

På den Internationella kvinnodagen utsåg Svenska Uppfinnareföreningen och Qvinnliga uppfinnare i Sverige, genom Margareta Andersson-fonden, Åsa Magnusson till Årets kvinnliga uppfinnare.

Årets kvinnliga uppfinnare 2011
Åsa Magnusson Årets kvinnliga uppfinnare


Årets kvinnliga uppfinnare 2010
Ylva Dalén utsågs till årets kvinnliga uppfinnare. På internationella kvinnodagen den 8 mars fick Ylva Dalén diplom, stipendium och tilldelades den hedervärda titeln av SUF’s vd Wanja Bellander. Cermonin gick av stapeln på Tekniska museet i Stockholm.
Läs mer


Årets kvinnliga uppfinnare 2009
Fotograferna och konstnärerna Nadja Ekman och Ewa Stackelberg utsågs till Årets kvinnliga uppfinnare.

Läs mer

Övrigt kvinnorelaterat:


Kvinnliga Innovatörer

Kvinnliga Innovatörer på Karolinska Institutet Inom vård- och omsorg kräver nya utmaningar praktiska lösningar dagligen oc…

Läs mer

Den svenska vården är fylld av exempel på kreativa lösningar som effektiviserar och förenklar det dagliga arbetet för medarbetarna och ger patienten bättre vård. Är du en av dem som bär på en idé som kan utvecklas till en ny eller förbättrad produkt? Tag kontakt med Almi Innovation som stödjer kvinnor med vårdidéer.
http://www.almi.se/Innovation/Vard-och-omsorg/


Irisstipendiet
År 2000 bildades Iris Jonzén-Sandbloms och Greta Jonzéns Stiftelse. Stiftelsen har till ändamål att stödja utbildning av ”framåtsträvande kvinnor”.

Se mer om vem som kan söka och hur du gör på:
irisstipendiet.se