Hellre fisk än bottennapp: Jag hade redan fiskat i många år med både mete, spinnspö, haspel och fluga när jag kom på att jag fångade de flesta fiskarna nära botten. Jag hade också under åren förlorat många fina, dyra drag i seg havstång, i sjunkna träd, mellan stenblock och allt möjligt skräp på botten. Jag började fundera. Efter flera testmodeller blev det provfiske. En tid senare var jag ute på segeltur och tänkte fånga lite middagsmat. Efter en halvtimmes dött kastande med olika drag bytte jag till min hemmabyggda konstruktion. På exakt samma plats fick jag på bara tre kast upp tre lagom stora torskar. Det räckte åt oss.


Utvecklingen: Flera år senare tog jag upp idén igen och vidareutvecklade konstruktionen. Tillsammans med en ingenjör på GUF gjordes CAD-program och en förbättrad design. Mete med naturligt agn har varit framgångsrikt i tusentals år. Drag och jiggar har blivit populära på senare tid. Vertikaljiggning och dropshot är några av de allra nyaste teknikerna. Bottom Sneaker förenar alla dessa möjligheter plus några till.


Sparar drag och många fula ord: Du kan naturligtvis fiska med vanliga drag i bottenregionen. Du kan tynga ner beten med blyklumpar. Du kommer säkert att få fiskar som du annars hade missat men du kommer också att förlora många dyra drag. Genom en unik konstruktion och naturlagarna följer Bottom Sneaker alla bottenkonturer utan att krokarna fastnar. Den glider elegant över stenar, trädstammar, grenar, dumpade bildäck, trossar och täta tångruskor. Den är konstruerad så att den både statiskt och dynamisk alltid har rätt läge i vattnet.


Fånga fler fiskar: Flera fiskarter finns nästan bara vid botten och dom kan du nå på ett mycket effektivare sätt. Med Bottom Sneaker kommer betet ner i gropar och djuphålor som du normalt inte når med dragen. Och det är där de stora bamsingarna ofta står och lurar.


Fullständig information: www.bottomsneaker.com
Uppfinnare: Juri Vaba

Telefon: 0707 809004

E - post: napp@bottomsneaker.se

 

Sneaker reality