GUF’s Idéstipendium 2018

Petra Schatter blev Göteborgs uppfinnareförenings Idestipendiat 2018

 

GUF’s Idestipendium 2017

I år gick detta till Sara Serray som fick ta emot Diplom och 5000 kr. Grattis Sara och lycka till att ta nästa steg i utvecklingen av din produkt.

 

Kristina Frisk, årets Uppfinnarkvinna 2016!

Priset 75 000 kr till Årets Uppfinnarkvinna 2016 har idag tilldelats Kristina Frisk med sina uppfinningar DryDent.

kristina-frisk kristina-frisk-2

 

ÅForsks entreprenörsstipendium

Stort Grattis till vår medlem Marit Sundin som idag har fått ta emot ÅForsks entreprenörsstipendium på 200 000 kr, så här lyder Affärsutvecklarens motivering; Marit är en enveten innovatör och entreprenör, med hennes bakgrund som elitidrottskvinna finns alla möjligheter att projekt som hon tar sig an blir en framgång. På 80-90-talet var hon med och utvecklade sit-skin. Addseat som Marit driver i Addmovement är en lösning som i framtiden kommer förändra livet för många människor som är rullstolsburna idag. Marit har varit med i Inkubatorn på MSSP och har även akademiska projekt med Högskolan i Gävle och KTH.

Affärsidé: AddSeat is a stylish and thoughtful technical mobility solution mounted on a Segway. The seat is available in two versions. Fixed height and height adjustable, the latter with its own motor to allow easy height adjustment. The footrest can also be adjusted for personal comfort. The seat is sprung and can be slid backwards in order to get the center of gravity further back and enable a more powerful braking effect.

SKAPA utvecklingsstipendium
Vår GUF-medlem Carina Forsman är en av kandidaterna från Västra götalands län.

2015 års idéstipendium

Göteborgs Uppfinnareförening har idag den 28 oktober delat ut 2015 års Idéstipendium till Torbjörn Lundh.

Torbjörn har utvecklat uppfinningen Optixdrive som är en variabel växellåda för axelgeneratorer. Variabel växellåda möjliggör konstant varvtal för generatorer ombord på fartyg. Optixdrive skapar värde både för ekonomin och för miljön. Detta genom bränslebesparing och minskade utsläpp av koldioxid, svaveloxider samt kväveoxider.

Patent och varumärkesansökan är registrerade hos PRV.

Mer info: http://www.optixmarine.com/

IMG_1190IMG_1192IMG_1196IMG_1198GetAttachment.aspx

Stort Amerikanskt pris till GUF medlem!

GUFs medlem Martin Sternberg tar här emot priset för “Best New Invention”. Utdelare av priset är Amerikanska uppfinnareföreningen.
Stort Grattis till dig Martin och Capillary Concrete.

Congratulations to UIA Award Winners at the 2015 PGA Show!
Best Marketing: AeroGolf (Booth 1893)
Most Innovative Concept: Tour View Golf (Booth 2193)
Pinnacle Award (Best in Show): Capillary Concrete (Booth 1993)

And special thanks to our UIA judges for volunteering your time and industry expertise! — med Capillary Concrete och QueenWrites – EdieTolchin.com i Orlando, FL, United States.

Martin Sternberg

Utmärkelse till GUF, SKAPA 2014GUF premierades i samband med SKAPA utdelningen 2014 för goda insatser och därmed blev Västra Götalands Regionen ett av de tre mest Innovativa länen i
landet.

IMG_1621

GUFs Idéstipendium 2014

Göteborgs Uppfinnareförening har tilldelat Julia Taube 2014 års stipendium som är på 5000 kronor. Julia fick stipendiet för utveckling av sin idé som ska ge små barn ett nytt redskap i sin lek som också kommer att påverka deras verklighetsuppfattning på ett positivt sätt. Vi önskar Julia all lycka till med sitt uppfinnande och ser fram emot när hennes produkt finns på marknaden i sitt rätta sammanhang.

Julia Taube 2014 års stipendium tagare

GUF utnämnd till en av Sveriges bästa lokalföreningar
GUF blev tillsammans med STIK, Stockholm, och LIST, Bollnäs, utvalda till bästa lokalföreningar i Sverige och var och en fick 25 000 kr till föreningen från Agne Johansson minnesfond.
Se diplom och motivering här

GUFs Idéstipendium 2013
Birgitta Barkland mottog 30/10 Göteborgs Uppfinnareförenings Idestipendium för 2013 för hennes uppfinning Hipup, grattis!

GUF:s Idestipendium 2013

GUFs diplomutdelning för Berömvärda insatser 2013.
För första gången delade GUF i år ut diplom för Berömvärda insatser. Mottagare är Benny Hedlund och Yahya Can. Benny för hjälp och stöd till medlemmarna inom teknik och konstruktion, och dessutom har han ordnat sponsorer som stödjer GUF. Yahya Can för att tre år i rad helt på egen hand ha arrangerat föreningens sommaravslutningar, med guidning, mat och spännande resmål.

GUF varumärke är äntligen registrerad

IMG_1624

GUFs Idéstipendium 2012
Göteborgs uppfinnareförenings Idestipendium 2012 på 4000 kr tilldelades den 31/10 till Henrik Gudmundsson för hans geniala och kompakta lösning kallad “Mr Foot”, grattis!

SKAPA Utvecklingsstipendium 2012

Årets vinnare av Sveriges största innovationspris, SKAPA Utvecklingsstipendium, är innovatören Linnéa Lindau från Västra Götalands län som utvecklat en metod för beröringsfri mätning av strömmande vätskor som analyseras med hjälp av ljudspektrum. Hon fick ta emot årets SKAPA-stipendium på 300 000 kr från prisutdelaren Kristina Alsér, landshövding i Kronobergs län, i samband med öppnandet av mässan Eget Företag på Stockholmsmässan den 11 oktober.

Utnämningen av SKAPA Framtidens Innovatör gick till Hassan Jalal och Ahmad Alsegoff från Västra Götalands län, som fick 75 000 kr för sin utveckling av en metod som erbjuder en billig lösning för att höja säkerheten från modemen vid de mekaniska funktionerna till styrsystemet via krypterad kommunikation.
Läs mer här

Alla länsvinnare av SKAPA Stipendiaten

Linnéa Lindau – Beröringsfri analys av strömmande vätskor med hjälp av ljudspektrum

Martin Hiller – Våtrumsskruv/expander

Hassan Jalal och Ahmad Alsagoff – Säkerhetssystem för samhällskritiska informationssystem

Claes Lindahl – Solskyddsarmband som färgändras när viss mängd UV-strålning har uppnåtts
Se alla Sveriges Länsvinnare här

GUF’s Utvecklingsstipendium 2011
Onsdagen den 7 september tilldelades två projekt Göteborgs Uppfinnareförenings Utvecklingsstipendium 2011. Prisen delades ut på GUF´s upptaktskväll ihop med ALMI, till Ninni Petersson och Luc Antelme för projekt Flocazur, och till Sanda Hadziavdic för projekt Näsimplantat William.
Läs mer här

Sveriges Innovationsstipendium
Vår medlem Evelina Betz har blivit tilldelad Sveriges Innovationsstipendium.
Läs mer om Sveriges Innovationsstipendium

Diplom från Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond

IMG_1622

GUF arrangerade Svenska Uppfinnareföreningens årsmöte 2008

IMG_1623

GUF-medlem en av Irisstipendiaterna 2008
Vår medlem i Göteborgs Uppfinnareförening, Sanda Hadziavdic har tilldelats ett av stipendierna för sin innovativa kraft och vilja att skapa nytt.
Se samtliga Irisstipendiater
Läs mer om hur du ansöker

GUF-medlem vann Bästa affärsidé i MyMission 2008
1:a pris – ”SoundRacer”
Idégivare: Kenneth Palmestål

”Soundracer ger alla motorentusiaster en häftig ljudupplevelse. Plugga i SoundRacer, starta motorn och mullret från en högpresterande V12-motor fyller bilens interiör. Lägg i ettan och dra iväg och mullret övergår till ett accelererande vrål från 800 hästkrafter. Enkelt, billigt och miljövänligt!”

Juryns motivering: Genom att både uppfylla ett befintligt habegär och samtidigt skapa ett nytt blir idén oslagbar. Kombinationen etablerad teknik, utökad funktionalitet och passionerad idégivare fick juryn att vilja gasa på.

My Mission är en affärsidétävling med fokus på upplevelseindustrin och arrangeras av företagsinkubatorn Brewhouse Innovation.

Läs mer här

SKAPA stipendieutdelning, Västra Götalandsregionen 2010
Utöver de två stipendiaterna uppmärksammades ytterligare ett projekt, Näsimplantat William, som fick ett Hedersomnämnande. Juryns motivering löd:

”Uppfinnaren har med stor målmedvetenhet utvecklat ett medicinskt implantat med humanitär nytta”.

Göteborgs Uppfinnareförening är förstås extra glada åt att hedersomnämnandet gick till Sanda Hadziavdic som är en av våra medlemmar.

Göteborgs uppfinnareförenings idéstipendium 2010
Onsdagen den 22 september tilldelades Christina Gardtman Göteborgs Uppfinnareförenings Idéstipendium 2010 för sitt tillbehör till trädgårdspooler.

Stipendiet tilldelas medlem i Göteborgs Uppfinnareförening som utvecklar en unik produkt som befinner sig i ett tidigt utvecklingsskede. De nominerade var:

Sulev Suurkask – Solfångare

Christina Gardtman – Tillbehör till trädgårdspooler

Carina Jonsson – Höftskyddsbyxa

Sanda Hadziavdic -Medicinskt implantat