Enligt PRV:s hemsida fanns det omkring 150 000 patent i Sverige 2013 och det görs ungefär 2 500 patentansökningar årligen.

Grexon Capital AB är ett företag som vill möjliggöra att fler innovationer, uppfinningar och affärsidéer görs till storskaliga produkter/tjänster. Oavsett om det gäller energi, ekonomi, teknik, miljö, hälsa eller nöje. De är öppna för alla förslag.

De har startat ett projekt som de kallar Starhouse, som är en affärsidé- och entreprenörstävling där de bildar ett gemensamt bolag med en miljon i startkapital till den entreprenör och/eller affärsidé som de tycker har störst potential. Det inte bara vinnaren som kommer få möjlighet att gå in i ett samarbete med Starhouse/Grexon Capital AB, de vill driva och kommersialisera så många projekt som möjligt.

Vill ni veta mer om tävlingen? Peter Wärme, initiativtagaren till tävlingen, grundaren och ägaren av Grexon Capital AB, berättar mer på deras egen YouTubekanal.

Dessutom har de en ”entreprenörsskola” på YouTube som de kallar Den Typiska Entreprenören, vilket är en miniserie som berättar om en företagsledares resa från start till exit och låter samma företagsledare dela med sig av do:s and don’t:s för att lyckas som företagare.