Vinnarna i Venture Cup Väst våren 2014 är nu utsedda. Stort grattis till MelVitas, Swedish Algae Factory, Save the Red & Minatjänster.nu!

Totalvinnaren, och även vinnare av kategorin Life Science & Teknik blev MelVitas, vars teknik hjälper dig att upptäcka karies i tid, innan du får betala dyra notor hos tandläkaren.

Vinnaren i kategorin Människa & Samhälle blev Save the Red, som är en kollektion av mjukisdjur i naturliga giftfria material. En del av vinsten går till en organisation som arbetar för djurens överlevnad.

Vinnaren i kategorin Miljö & Energi är Swedish Algae Factory, som utnyttjar modern teknologi för att utnyttja förnybar råolja från alger. De erbjuder även industriella aktörer en tjänst att sänka sina utsläpp.

Vinnaren i kategorin Webb, Mjukvara & Media är Minatjänster.nu, som tillhandahåller Sveriges första digitala varuhus för tjänster och medlemskap. Konsumenten kan med hjälp av ett online-baserat verktyg enkelt och tryggt teckna, hantera och överblicka alla sina tjänster, som streamingtjänster, mobil- och bredbandsabonnemang och mjukvarulicencer.

Vinnarna har nu chans att ta sig till Sverigefinalen som går av stapeln i Umeå den 12 juni 2014.

Läs mer om vinnarna här.