Den 26 april varje år uppmärksammas World Intellectual Property Day världen över. Det är FN-organet för immaterialrätt, WIPO, som står bakom dagen. Dagen är ett tillfälle att sätta fokus på frågor om kreativitet och skapande och vilken roll immaterialrätten spelar för innovation.

Många organisationer som arbetar med innovation kommer att uppmärksamma dagen. Det sker exempelvis genom seminarier, öppet hus, möjlighet till rådgivning med mera. Hur det ser ut på din ort avgör dina lokala organisationer. Under dagen kommer du också att kunna följa spännande seminarier på webben som belyser varför immaterialrätt är viktigt för små och medelstora företag. Perspektiven är många! Hela programmet är inte spikat ännu, men här ger vi några smakprov på delar av innehållet; Du kommer att få höra hur POC, som lyckats göra hjälmen i skidbacken trendig, också lyckas skapa värde med ett högt kunskapsinnehåll i sina produkter. Du får reda på knep och verktyg för att lyckas med tjänsteföretaget. Du får också titta närmare på piratkopiering, vad man kan göra för att undvika att bli kopierad och hur man kan agera om det ändå händer.

Läs mer här.