Tisdagen den 12 mars är det dags att presentera det slutliga resultatet av projektet ”Uppfinningars betydelse för Sverige”. Innovationsforskarna Charlotte Norrman och Per Frankelius, från Linköpings universitet, berättar om innehållet och arbetet bakom rapporten, som också lanseras denna dag.

Slutsatserna är flera men förslaget är ETT – inrätta en nationell resurs med regionala noder där uppfinnarnas innovationskraft tas tillvara och erbjuds utvecklingsstöd.

Mats Olsson, ordförande och Kjell Jegefors, vd Svenska Uppfinnareföreningen berättar om hur rapporten ska leda vidare till konkret handling.

Moderator är Peter Larsson, samhällspolitisk chef, Sveriges Ingenjörer.

Avslutas med dialog och afternoon tea.

Datum och tid: 12 mars 2013 klockan 14.30-16.30 Adress: Citykonferensen, lokal Mobilen, Malmskillnadsgatan 46 i Stockholm OBS! Begränsat antal platser som måste bokas!

Anmäl dig här: http://simplesignup.se/private_event/19236/73e7082d9e

Välkommen!

Rapporten ”Uppfinningars betydelse för Sverige” publiceras genom Vinnovas rapportserie. Den har tagits fram genom Linköpings universitet med Svenska Uppfinnareföreningen som uppdragsgivare och koordinator. Arbetet har möjliggjorts genom finansiering från Vinnova, Tillväxtverket och Almi. Flera seminarier med samma tema kommer att hållas under våren på olika orter. Datum och platser är inte fastställda.