Flera av våra mest framgångsrika svenska storföretag startades en gång kring olika tekniska innovationer och bolag som Ericsson, SKF, AGA och Alfa Laval kom att utgöra grundstenar i det svenska välfärdsbygget under 1900-talet. Men vilka av dagens teknik-startups har potential att bli morgondagens börsjättar? För att ta reda på det har vi på tidningarna Affärsvärlden och Ny Teknik skapat vad vi anser vara den viktigaste listan just nu – “Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag“.

Vår ambition med 33-listan är att ge våra läsare en bild av vilka företag som har möjlighet att bli det här århundradets nya Ericsson eller SKF. Och vi är ganska duktiga på att vaska fram guldkornen: flera av landets framgångsrika unga teknikföretag fick sina första medieomnämnanden i våra tidningar.

Listan “Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag” sammanställs gemensamt av redaktionerna på tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden. Efter nomineringsperioden vidtar ett grundligt researcharbete innan vi bestämmer den slutgiltiga listan som presenteras på en festlig gala i Stockholm.

> Nominera din kandidat redan nu!