Ekonominyheter skriver följande i en artikeln om gårdagens SKAPA prisutdelning:

“Idag kom ett glädjande kvitto på att klimatet för innovatörer är gynnsamt i Västsverige. Göteborgare tog hem båda priserna i uppfinnarnas *Nobelpris* i innovation när vinnarna presenterades vid lunch i Stockholm idag.

– Det här är jätteroligt för Göteborg och för pristagarna. Och för oss på Almi som har stöttat pristagarna på vägen. Priserna visar att den här regionen är bra på att utveckla och kommersialisera innovationer. Det västsvenska klimatet för innovatörer är bra, säger Heléne Öhrvall, innovationsansvarig på Almi Företagspartner Väst.

Det var bara ett par dagar sedan som Sverige rankades som näst bästa land i världen när det gäller innovationer, i en internationell ranking.

– Priset visar att vi här Västsverige ligger i framkant i Sverige, och därmed i världen, säger Heléne Öhrvall.”

Läs mer på Ekonomi Nyheter:

http://www.ekonominyheter.se/pressmeddelanden/storslam-for-goteborg-i-uppfinnarnas-nobelpris-i-innovation,85067