SKAPA vinnarna i Västra Götaland utsågs 19/9 i samband med en inspirationsträff anordnad av Almi Företagspartner Väst och Göteborgs Uppfinnareförening. Nedan stipendiater är nominerade från Västra Götaland att göra upp om första priset i SKAPA 2012 respektive SKAPAs Framtidens Innovatör 2012.

Linnéa Lindau; Beröringsfri analys av industrivätskor med hjälp av ljudspektrum.

Martin Hiller och Magnus Axelsson; Våtrumsskruv/expander.

Claes Lindahl; Solskyddsarmband som färgförändras när viss mängd UV-strålning uppnåtts.

Hassan Jalal och Ahmad Alsagoff; Säkerhetssystem för samhällskritiska infrastrukturer.

Finalen av SKAPA 2012 kommer att ske i Stockholm på Stockholmsmässan den 11 oktober på den Svenska Innovationsdagen som anordnas av Svenska Uppfinnareföreningen. http://www.uppfinnare.se/innovationsdagen_2012