En debattartikel, som är ett gemensamt initiativ mellan Svenska Uppfinnareföreningen och Sveriges Ingenjörer, kom i onsdags ut i tidningen Ny Teknik. Artikeln handlar om vikten att värna om uppfinnare, innovatörer, entreprenörer och mindre företag, deras intressen och säkerhet. Förslaget som läggs fram är att dels skapa nytt innovationskontor som kan erbjuda rådgivning, stöd och nätverk till de aktörer som inte har kontakter med universitet eller högskolor. Men framförallt påpekas behovet av större skydd för privatpersoner och mindre företag vid immaterialrättsliga tvister, som annars lätt kan vinnas av ekonomiskt starkare parter. För att lösa detta allvarliga problem föreslår föreningarna att staten ska stödja en försäkring som ger skydd vid intrång i immaterialrätten, det vill säga patent, varumärke och designskydd.

GUF anser att dessa områden är extremt viktiga, och hoppas att du som medlem gör din röst hörd bland kommentarerna under artikeln, så det syns att behovet av lösningar inom detta är stort. Om vi kan övertyga regeringen att anta dessa förslag skulle uppfinnares och innovatörers chanser att nå framgång omedelbart ökat mångdubbelt!

Till artikeln: http://www.nyteknik.se/asikter/debatt/article3533668.ece