GIBBS studenterna Alexander Lagerman, Pille Pihlakas och David Briggs som utgör företaget Velit Biologics är en av finalisterna till Venture Cups Sverigefinal 2012. Venture Cup är en av världens största affärsplanstävlingar som i år fick in över 1000 affärsidéer. Av dessa återstår nu tolv finalister som nu gör upp om titeln Västsveriges nästa tillväxtföretag. Velit Biologics utvecklar SB101 som är en ny cancermedicin som kväver tumörer genom att hugga av dess näringstillförsel via blodkärl. Medicinen är bevisat effektiv i djurstudier på flera cancertyper som idag saknar behandling. Dessutom verkar SB101 via en ny, specifik mekanism som innebär att medicinen kan användas på resistenta tumörer när andra mediciner är verklösa.

 

Sverigefinalen går i år av stapeln på GöteborgsOperan den 14 juni kl 16-18. Finalen är ett 2 timmars inspirationsevenemang för alla som är intresserade av entreprenörskap. Förutom att du får träffa Sveriges mest intressanta tillväxtföretag så får du också underhållning och inspiration av kända och okända människor som alla vill hjälpa till att förverkliga dig själv och dina idéer. Är du också intresserad av entreprenörskap? Anmälan till Sverigefinalen är öppen för alla.
Besök www.sverigefinalen.se för mer information.