Nyhetsbrev från Svenska Uppfinnareföreningen
 
NU LANSERAR VI FILMEN INNOVATIONSSKOLAN
 
Svenska Uppfinnareföreningen har förmånen att presentera och sprida filmen Innovationsskolan. http://www.uppfinnare.se/innovationsskolan 
 
Hur tar man fram en uppfinning? Och hur får man ut den på marknaden? Det är frågeställningarna som ligger bakom idén och inspirationen till filmen Innovationsskolan. Drivkraften bakom filmen är veteranen och entusiasten Agne Johansson tillsammans med sin styrelse i Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond.
 
Filmaren Calle Magnell har producerat en rapp, spännande och instruktiv film i två delar. Vi hoppas att den ska vara en injektion och kraftkälla för alla som vill göra verklighet av sina kreativa idéer.
 
Fyra uppfinnare berättar själva om hur de har gjort. Hur de fick idén, hur de löste finansieringen, hur de undersökte marknadsbehovet, klarade av marknadsföring och försäljning. Kort sagt hela innovationsprocessen.
??
De fyra uppfinnarna är Petra Wadström, Åsa Magnusson, Mats Gustafsson och Magnus Lindmark. Alla medlemmar i Svenska Uppfinnareföreningen. ?
 
?Medverkar gör också professorn i innovationsteknik Kaj Mickos och innovationsrådgivaren Marie Gillstam från Almi, utbildningsledaren på uppfinnarskolan Idéum® Robert Nilsen samt marknadsföraren Lars Andersson.
 
- Filmen är en hyllning till alla uppfinnare som "ger sig tusan" på att lyckas med sina idéer, säger Sune Hilstad, sekreterare i Stiftelsen AJM
 
Läs mer och se filmen: http://www.uppfinnare.se/innovationsskolan_lansering