Nästa utbildning startar den 23 januari. 
Passa på – endast några få restplatser kvar!

Du har visat intresse för vår ettåriga innovationsutbildning tidigare. Nästa utbildning som startar den 23 januari 2012 har endast några få restplatser kvar. Passa på! Ta vara på möjligheten att förverkliga dina, eller företagets, idéer i en kreativ utvecklingsmiljö på Sveriges enda och äldsta internatskola för uppfinnare, innovatörer och blivande entreprenörer. Efter godkänd genomgången utbildning blir du “Diplomerad uppfinnare”.

Vår ettåriga innovationsutbildning behandlar hela innovations-
processen, från idé till marknad. Utbildningen har lika mycket fokus på entreprenörskap som på produktutveckling. Du får en gedigen utbildning av professionella föreläsare från näringslivet, med många års yrkeserfarenhet på sitt specialområde.

Utbildningen handlar om hur idéer föds och utvärderas, hur idéer blir produkter, metoder och processer samt hur nya idéer utvecklas till lönsamma affärer. Under utbildningen får du även kunskaper om industridesign, materialteknik, produktionsteknik, modellteknik samt CAD-utbildning.

Genom utbildningen får du värdefulla kunskaper och ett brett kontaktnät, som ger dig unika fördelar i ditt fortsatta arbete med utveckling av produktidéer. Utbildningen har medfört att många av elevernas produkter snabbare och säkrare kunnat kommersialiseras.

Som deltagare har du även fri tillgång till skolans 3D-skrivare som skriver ut tredimensionella och funktionsdugliga modeller i ABS-plast direkt från CAD-data. Med 3D-skrivaren tar du snabbt och enkelt fram modeller och enklare prototyper på dina idéer.

För att underlätta deltagande i vår innovationsutbildning, är ca två tredjedelar av utbildningen på distans och övrig tid är internat-utbildning på skolan i Lidköping. Under internatperioderna underlättas även veckopendling genom att vi alltid börjar kl 11.25 på måndagar och slutar kl 13.00 på fredagar.

Utbildningen är en s.k. “kompletterande utbildning” som berättigar till studiestöd på A2-nivå (gymnasienivå).

Mer information:

Om du har frågor om utbildningen är du välkommen att kontakta utbildningschef, Robert Nilsen, tfn 0510-771 770, robert@ideum.nu

Läs mer om utbildningen genom att besöka vår hemsida www.ideum.nu.

OBS! Det finns filmer, radioinslag och skrifter om idéum och tidigare elever i Mediaarkivet!

Vår nya informationsbroschyr kan du även ladda ner genom att klicka här!


idéum® i Lidköping – Sveriges enda internatskola för dig som vill förverkliga dina egna, eller företagets, produktidéer.


Anna och Thommy Bergenwall visar upp sin 3D-modell av en självbevattnande blomlåda. I bakgrunden syns skolans 3D-skrivare, en Dimension SST 1200, som kan skriva ut modeller i ABS-plast med maximal storlek 25 x 25 x 30 cm.
Foto: P-A Bengtsson, Uppfinnaren & Konstruktören

Klicka här för att anmäla dig till utbildningen!