Västra Götalandsregionens Skapastipendium tilldelades den 7 september 2011 till GUF-medlemmen Kenneth Palmestål för sitt projekt SoundRacer. Priset delades ut på GUF´s upptaktskväll på Lindholmen Science Park ihop med ALMI. Med SoundRacer kan man via en bils cigarettändareuttag koppla in motorljud via bilens FM-radio. Med hjälp av volymknappen kan man sedan via radioanläggningens högtalare köra bil till motorljud av V8, V10 eller V12. SoundRacer är idag en kommersiell produkt som säljs i flera länder i världen. Se mer här: http://www.soundracer.se

Info: SKAPAs Utvecklingsstipendium är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel och ska ge stöd åt uppfinnare så att de kan omvandla sina produkter/tjänster till kommersiella möjligheter. Den totala prissumman är på 980 000 kronor. 500 000 kronor fördelas till de nationella vinnarna och 480 000 kronor till de 24 länsfinalisterna. Det nationella stipendiet delas ut till maximalt tre pristagare. Utdelning av stipendiet sker på Tekniska Mässan i Stockholm.

Foto: Glenn Johansson