Jubileumsprogrammet inledde vi med Den Svenska Innovationsdagen som också kommer att bli ett återkommande SUF-arrangemang i oktober varje år. Utdelningen av SKAPA-stiftelsens stipendier samlade denna gång 37 finalister och av dessa utsåg nationella juryn i SKAPA Årets uppfinnare och Framtidens Innovatör. Mer om vinnarna på annan plats i denna tidning och på www.stiftelsenskapa.se

Den Svenska Innovationsdagen fortsatte med ett seminarium och paneldebatt om SUFs mest prioriterade projekt IRT – Innovation för Regional Tillväxt. En intresserad publik lyssnade till tre innovatörers olika berättelser om hur de tagit sina idéer till kommersiella produkter och tjänster. Företrädare från Almi, VINNOVA, Tillväxtverket, Svenskt Näringsliv och IVA höll varsitt anförande och tillsammans med de tre innovatörerna avslutades seminariet med en debatt. Mycket skickligt höll SUFs tidigare ordförande Peter A Jörgensen i seminariet och kunde summera att stödet för IRT är brett.