Hej medlemmar! Kommentera gärna, vad tycker ni om detta:

Förre KTH-rektorn Anders Flodström leder nu ett arbete med att starta ett statligt patentbolag.  Bolaget ska kunna hjälpa uppfinnare att få betalt för sina innovationer när företag vill använda deras uppfinningar, men också bistå när det blir konflikter som i fallet med Håkan Lans. I gengäld är det tänkt att bolaget ska få del i uppfinnarnas patent och licensintäkter. Läs även Christina Nordströms, PRV, korta utdrag från PRV-bloggen nedan, och för mer bakgrund klicka på länken statliga patentbolaget som leder till en artikel i tidningen Ny Teknik från 30 september.

Vad tycker ni som är uppfinnare i GUF? Kan detta vara en bra lösning? Vem bestämmer, på vilka grunder, vilka uppfinnare/produkter som ska få ta del av skyddet? Och hur ska man kunna veta att ens uppfinning kan bli till något stort om ett eventuellt intrång sker i ett tidigt skede? Tyck till genom att klicka på rubriken Är det bra att innovatörer kan skyddas av statligt bolag?, och sedan på “Skriv en kommentar”.

/ Stefan Andtbacka på uppdrag av Lena Nyström

Innovatören skyddas av ett statligt bolag

Christina Nordström | 30 september, 2010 at 12:25 | Taggar: innovationinnovationspolitiklicensieringpatentSMEuppfinnare | Categories: SME (små- och medelstora företag)immaterialrättinnovationpatent | URL: http://wp.me/pOISB-an

” Jag hoppas att Sveriges innovatörer kommer att känna ett större stöd i framtiden genom det statliga patentbolaget som planeras vara igång snart. En kritisk del verkar vara att lösa finansieringsfrågan. 30 -45 miljoner de första tre åren ska hitta sin finansiär. För mig känns den siffran låg med tanke på dyra patenttvister även om det är tänkt att bolaget ska få in licensintäkter via innovatörernas patent. Det skulle vara mycket intressant att få ta del av synpunkter och kommentarer från några innovatörer här.

Christina Nordström, projektledare IPeuropAware på PRV “