På internationella kvinnodagen, måndagen den 8 mars delas utmärkelsen Årets kvinnliga uppfinnare 2010 ut.

Du, kollegor, vänner och familj hälsas välkommen till Tekniska museets hörsal, i Stockholm. Programmet startar klockan 18.00.

Ta tillfället att träffa och lyssna till både årets och förra årets stipendiater samt andra uppfinnare och intresserade, under trevliga och lättsamma former.

Programmet avslutas med att Gert Ekström, tidigare intendent vid Tekniska museet, visar bilder och berättar om ”Friskvård i teknikens tecken”.

Tekniska museet har den 8 mars fri entré för alla kvinnor och flickor då det är Internationella kvinnodagen. Passa också på att se utställningen Kvinnors Uppfinningar.

Stipendiet och utmärkelsen delas ut till minne av Margareta Andersson och ur den fond som stiftats till hennes minne. Margareta Andersson är grundaren till rådgivarsystemet för innovatörer i Sverige. Margaretas motto var ”Alla idéer och alla uppfinnare måste få sin chans”.

Det är femte året som Svenska Uppfinnareföreningen och Qvinnliga Uppfinnare i Sverige delar ut stipendium på 5 000 kronor och utnämner Årets kvinnliga uppfinnare.

Läs mer på www.uppfinnare.se/quis.