Vi i CleanSense har lite roliga nyheter som vi gärna delar med oss av:

  • Vi har skickat in två patentansökningar för att skydda vår teknologi.
  • Vi blev under sommaren antagna till Vinnovas program Vinn Verifiering värt 2 miljoner SEK som nu kommer finansiera delar av vår kommande utveckling.
  • Vi har under sommaren flyttat till egna lokaler på Ekmansgatan 3, nära Götaplatsen.

En kort sammanfattning av CleanSense om ni behöver det (mer finns att läsa på www.cleansense.se):

Genom att kunna se vad som verkligen händer på ytan av en katalysator gör CleanSense det möjligt att designa nya och mer effektiva katalysatorer, vilket i sin tur kommer att ha en enorm betydelse inom en låg rad industrier, både ekonomiskt och hållbarhetsmässigt.

CleanSense har en unik mätteknologi för att kunna studera hur nanopartiklar reagerar med gaser och kommer att använda denna för att ta fram ett instrument som kommer användas i forsknings- och utvecklingsarbetet av nya katalysatorer. Katalysatorer är nämligen ett område där nanoteknik och nanopartiklar används fullt ut redan idag och har gjort så i över 30 års tid.