LumenRadio vinnare och AdFreight tog andraplatsen i Sverigefinalen av Venture Cup 08/09, båda bidragen från Venture Cup Väst. Tredjepriset gick till företaget Thylabisco från Lunds Universitet. Per Hulthén, VD för LumenRadio jublade när han och hans kollegor tog emot prischecken på 200.000 och fick stående ovationer i Malmö Rådhus på onsdagskvällen den 3e Juni.

”Det var oerhört jämnt mellan finalisterna i år men det som imponerar mest är den stora tillväxtpotential alla dessa företag har. Det är entreprenörer och idéer som dessa som vi ska satsa på för att ta Sverige ur lågkonjunkturen” sa Johan Trouvé VD på Västsvenska Industri & Handelskammaren och medlem i Sverigejuryn för Venture Cup 08/09. Juryns motivering till LumenRadio och förstapriset lyder: ”Generationsskiften har sällan varit så här enkla. Genom att kombinera tre exceptionella lösningar i en har man lyckats skapa den optimala kanalen mellan sig själv och sin kund. Detta företag kommer att ersätta och konkurrera ut alla tidigare lösningar.”
> Läs mer här